She-Hulk dizisini beğenmedim. Sorulması gereken soru diğer kadın başrol içeren MCU yapımlarını beğendim mi? Gelin birlikte şu yapımlara bir göz atalım. 

Captain Marvel

Captain Marvel yayınlandığı zamanlar Marvel filmlerini izliyordum ama bunları günümüzde  yaptığım gibi güncel bir şekilde ve günü gününe yapmıyordum. Sadece Avengers ve Iron Man gibi hype dozu o dönem bile yüksek filmlere çıktığı gibi sinemaya gidiyordum. Bu yüzden Captain Marvel'ı çok sonraları izledim. Fakat o dönem çok fazla tartışma konusunu olduğunu ve Brie Larson'ın yaptığı açıklamaların beyaz erkek kesimini sinirlendirdiğini hatırlıyorum. Bu açıklamalar yapıldı, internette çokça tartışıldı ve aradan yıllar geçip herşey duruldu. Bende filmi izledim ve Captain Marvel'ı beğendim. Nick Fury'nin gençliği ve Jude Law'ın kötü karakteri hoşuma gitmişti. Carol Danvers'da izlemesi zevkli bir karakterdi. Belki bazı kişilere klişe ve saçma gelmiştir ama Nick Fury'nin Avenger adını Carol Danvers'dan alması da benim için hoş bir detaydı. 


Black Widow

Black Widow zamanı MCU'yu güncel takip ettiğim zamanlara denk geliyor. Covid sebebiyle sürekli ertelenen film en sonunda Disney+'da yayınlandı ve ben de çıktığı gibi izledim. Yıllardır Black Widow filminin gelmesini bekleyen biri olarak beklentilerimi karşıladı. Black Widowların yaratılış sürecini zaten kısa flashbacklerle görmüş olsak da bu filmde tekrar görmek güzeldi. Aslında bunun daha uzun işlenmesini ve filmin büyük bir kısmının geçmişte geçmesini tercih ederdim. Sonuç olarak Scarlett Johansson yıllar boyu yaptığı gibi karakteri güzel bir şekilde oynadı. Çoğu Marvel yapımı gibi yıllar sonra dönüp baktığımda çok hatırladığım bir film olmasa da izlerken eğlendiğimi hatırlıyorum.


Ms. Marvel

Ms. Marvel hakkında karışık duygulara sahibim. Filmin ilk bölümlerini beğenmiştim. Sonunda aynı şeyin farklı bir versiyonunu izliyormuşuz gibi hissettirmiyordu. Karakterin müslüman bir Pakistanlı olması, ayrıca Captain Marvel takıntılı bir ergen olması hoşuma gitti. Çünkü diğer kahramanlardan bu kadar farklı olması en basit şeylerde bile daha farklı davranmasına sebebiyet veriyordu. Diğer karakterlerin üzerinde bile durmadığı dar elbise tartışmaları karaktere yepyeni bir dinamizm yaratıyordu. Fakat birkaç bölüm sonra dizi ucuzlaşmaya başladı. Dövüş sahneleri ve repliklerdeki kalite Mavililer'in etkileşimlerinden daha hızlı düşüşe geçti. Ben de finali bir an önce bitse de kapatsam diye izledim. 


She-Hulk

She-Hulk hakkında ayrı bir  yazı hazırlamak istediğim için buraya dahil etmiyorum, kısaca beğenmedim. Yıllar önce Disney bu dizileri duyururken en merakla beklediğim She-Hulk olduğu için Disney'e çok daha fazla kırgınım. 


BONUS: Jessica Jones

Jessica Jones'u artık MCU içine dahil edebiliriz. 2015'de yayınlanan Jessica Jones en sevdiğim süper kahraman işlerinden biri. Bunun birçok sebebi var. Bunlar: 

  • Başrol oyunsunua aşık olmam: Yayınlandığı dönem daha 18 yaşına bile girmemiş, reşit olmayan bir ergen olarak Krysten Ritter'i Breaking Bad'deki karakterinden dolayı çok seviyordum. 
  • Jessica Jones karakteri: Fiziksel gücü yüksek, hiçbir şeyi takmayan alkolik dedektif. Daha ne olsun?
  • Dizisinin ana kötüsü: David Tennant var. Acayip güçlü ve havalı bir kötüyü oynuyor. Daha ne olsun?
Bu dizi bende gönül bağı yüksek bir dizi. Yani nesnel açıdan bakacak olursam dalgalı bir dizi olduğunu, güzel kısımlara sahip olsa da çoğu yerde vasatlaştığını ve sonraki sezonlarda sıktığını söylemem gerek.


SONUÇ

Beş yapımdan üç tanesini beğenmişim, iki tanesini beğenmemişim.